söndag 4 maj 2008

Fjällbacka, 1 - 4 maj

Långhelg och tokregn. Det började inte bra. Tur att jag hade kollat på prognosen sedan i tisdags för Erik ringde och frågade lite tveksamt om hur vi skulle göra. Jag tyckte att det började ljusna lite grann. Regnet fortsatte i stort sett hela dagen förutom när vi packade kajakerna i Fjällbacka. Väl i kajakerna så märks inte regnet utan och humör är på topp. Eventuella tveksamheter som Pia och Erik hade haft är som bortblåsta. Christian från Helsingborg anslöt sent på kvällen. Det blev en riktigt trevlig helg trots en lite motig inledning. Lagom mycket paddling, mat, dryck och tjöt.  Pia och Erik har givetvis fler bilder på sin sajt.


(Erik, Christian och Pia marscherar upp för en av topparna i Skärgården. Kanske en av de svåraste eftersom den ligger på ute på väderöarna.)

(Fler paddlare var ute vid Väderöarna. Kungsbackagänget paddlar tillbaka från Väderöarna i riktning mot Långeskär.)

(Gud, vad skönt det är att bada i kallvatten. Javisst, om man gillar att frysa, brr.)

(Jepp, då var det lite knepigt igen. En sådan där pjod som pratade i "fablernas värld" på 70 talet.)

(Det här är betydligt enklare, en blåmma eller något annat man säkert kan vara allergisk mot.)

(Vi gjorde sällskap med Kungsbacka paddlarna på Måkholmen. Här sitter Tomas Haraldsson och berättar om något Grönlandsäventyr eller Nepalprojekt.)
(Pia paddlar strax söder om Norra Dyngön. Näe hon paddlar intill Norra Dyngön eller vad tusan håller hon hus? Hjälp mig och reda ut!)

Fjällbacka skärgård är otroligt vacker. För mig är det en av de absoluta favoriterna i Sverige. Det är väldigt vackert, lätt att hitta tältplatser, relativt folktomt och ganska stor skärgård vilket gör det perfekt för en långhelg.

(Erik spanar efter nya toppar i vårt tappra försök att genomföra The Seven Summits of Fjällbacka Archipelago)

(Pia paddlar en Skim Dex, en mycket trevlig kajak som har fått mig på konstiga tankar att eventuellt skaffa en till kajak.) 

2 kommentarer:

eriksjos sa...

JA, ännu mer bilder! Kanon! Och bilder på sig själv är ju alltid kuligt!

piaf sa...

Var vi verkligen så negativa om vädret? Hihi, ja, jag har förvisso för mig att det var svårt att släppa kaffekoppen och datorn där hemma :-)
Perfekt paddelhelg!!!
Himla fina bilder och kul att äntligen komma ut till Väderöarna.