söndag 27 maj 2007

Paddling till Vinga och Halleskär

GKF hade anordnat en paddling till Vinga och jag var inte sen att hänga på. Jag har i alla fall fått blanketter för medlemskap hemskickat till mig. Vi blev ett glatt gäng på sju personer som gav oss iväg. Tore, Johan, Jonas, Martin, Helena, Aase och jag. Vädret var riktigt bra på lördagen men vi hade lite motvind. Det passade bra eftersom min skädda är dysfunktionell för tillfället. När vi kom till Vinga blev det på lite vitvatten, glass och käk. Martin hade även en guidade tur för oss på Vinga.

Johan leker i vattnet utanför Vinga

Vi bodde på Halleskär (NO om Vinga), där Anna och Göran väntade. Anna kom hem från Indien klockan 9.00 på lördag morgon och var på Halleskär lördag eftermiddag. Starkt jobbat! Det blev en trevlig kväll med tjôt, snacks och blandade sportdrycker.

Nattgänget som helst vill bli rockstjärnor

Söndagen började med kanonväder men det mulnade efterhand på. Vi passerade den mytomspunna Danska Liljan där tre konungar möttes under 1500 talet enligt Norsk histora. Det var kung Erik av Danmark, kung Inge av Sverige och kung Magnus Barfot av Norge. De sägs ha suttit vid samma sten och ha haft gemensam måltid men var satt i sitt land.


Gemensam morgonfrukost
(fler bilder finns på www.petersvensson.com)

5 kommentarer:

Björn Svensson sa...

Hej Peter!
Verkar varit en kanon tur för dig (er)denna helg oxå. Man får grym ute abstinens av att kolla bilderna.
Mvh
Björn S

Anonym sa...

Hej hej!
Jodå vi var inne & kikade redan sön kväll (snabbt jobbat!) men var lite för trötta för att skriva något då... Tack för kajakbytet, & kul att träffa han som tar de fina bilderna! :-)
/helena

ps sa...

Björn, Det var en verkligt trevlig tur. Ut och paddla med dig!

Helena, Roligt att du gillar bilderna. Tack själv för kajakbytet. Jag fick paddla Clapotis nästan en hel dag. En "morfing" mellan en Silhouette och en Clapotis vore något!

Anonym sa...

Clapouette? Silhotis? Hmmm jo det vore verkligen något... men kan man verkligen motivera 3 kajaker? :-)
/helena

Anonym sa...

Hej Peter!
Jag ser att allt är bra!
Men det där med paddling när kom det in i bilden igentligen det verkar vara väldigt intressant.
Jag kontaktar dig från jobb mejlen på måndag då min egen är kass.
MVH Joakim från svenarum.