söndag 22 juli 2007

Högsjöövningar med Tjörns kajakklubb

Högsjöövningar var det tänkt att bli. Perfekt med en repetition innan det bär av till Norge. Tyvärr så var det ostvindar över västkusten. Vallerösund har sällan varit så snällt och förlåtande. Helgen blev dock väldigt trevlig med flera kära återseenden och med blöta övningar under Håkan och Lena Jernehovs ledning. Med på dessa övningar var min store idol Bengt Jönsson. Det var väldigt roligt att träffa honom igen. Att få se denne spänstige och ständigt unge man hoppa i vattnet utan att tveka och sedan vigare än många av oss andra komma upp i kajaken vid kamraräddningarna var imponerande. Det var väl inte världens bästa väder under lördagen men Thomas och Sara från Orust Kajak dök upp på lördagskvällen med en stor kåta där alla fick plats. På söndagen var det ännu "sämre" väder för högsjöövningar så det blev en tur till Måseskär istället.

Bengt Jönsson spanar från toppen av Vallerö


Erik blir religiös, filosoferar eller bara planerar kommande paddeläventyr


Hillevi med utsikt mot Kärringön


Hela gänget på väg mot Måseskär

Håkan Jernehov följt av Björn, Janne och en söt tjej som helt plöstligt dök upp.


Fyren på Måseskär

9 kommentarer:

Björn Svensson sa...

Hej Peter!

Jädrans så granna bilder. Och det är alltid kul med lite vatten gymnastik.

Kul med bilden i Paddling den är verkligen grymtbra.

Ha det gott

// Björn S

ps sa...

Tack så mycket Björn!

Det var roligt men blött och kallt. Jag gillar inte vatten;) Synd också att vinden inte låg på från rätt håll.

Hoppas att du kommer upp på Stockenträffen i slutet av augusti. Då kanske det ges tillfälle till spännande vattenövningar istället.

Magnus sa...

Hej,

Ja du tar attans fina bilder. Och jag ångrar att jag missade både Valöträffen och Skumbadet som inte blev skumbad. Men nu finns det inte mycket som kan hålla mig borta från Stockenträffen i år så då hoppas jag vi får både surf och skumbad på en och samma gång.

Hilsen
/Magnus

ps sa...

Tjena Magnus.

Tack så mycket. Kul att du gillar bilderna.

Jag längtar redan efter Stockenträffen. Vi får hoppas på lite "bättre" väder bara.

Vi syns på havet!

Björn Svensson sa...

Hej Peter!

Verkar vara möjligt med en tripp upp till Stocken, jag skall bara fråga om lov först ;-)

// Björn S

Anonym sa...

Hej!
Härliga bilder blev det! Det var jättekul att du var med, nu saknas bara ditt medlemsskap i Tjörns Kajakklubb. Vi vill gärna ha dig med!
/Lena

ps sa...

Hej Lena! Tack så mycket. Klart jag ska vara med!

Tobias Bengtsson sa...

Visst var det en trevlig tur. Verkar som om vi som var tvugna att dra oss in mot land tidigare än er andra missade en fin tur på söndagen. Har inte hunnit ladda upp mina bilder än men jag hoppas att det finns något att visa upp.

Tack alla som var med för en trevlig tur.

Tobias

Anonym sa...

Hej Tobias! Jo, det var en trevlig tur. Idag hade vi kunnat öva i hög sjö. Jag befinner mig på Åland efter många turer om vad det fina vädret skulle finnas. Här har blåst 16 m/s enl prognos och regnat mycket. Tyvärr på krånglar inloggningen till bloggen så det får bli bilder i efterhand. Ska kolla in dina bilder när jag kommer hem.
Ha det gott! /ps