onsdag 2 januari 2008

Nyårsfirande


Gott nytt år! 2007 avslutades med paddling och 2008 inleddes med paddling. Kan det bli bättre? Totalt var vi 11 stycken som firade nyår på Valö. Jag fruktade prognosen med motvindspaddling på hemvägen. 12-15 m/s NO var prognosen för nyårsdagen. Motvind och minusgrader. Det fick mig att ringa båttaxi men som smålänning insåg jag att det är värt att frysa lite om snoken.


(Valö på nyårsaftonen 2007)

Erik,Pia, Patric, Johan, Helena, Martin och jag paddlade ut redan på söndagen i strålande sol och med lätt medvind. Det blev en härlig eftermiddagspaddling i en svepande eftermiddagsljus. Valös lillstuga intogs och viket mys det blir med kaminen, lite varm dryck, stearinljus och goa vänner. 

(Paddelgänget samlat på fikarast på Donsö)

Nyårsaftonen blev en arbetsdag. Lagom till det dök Jonas, Nils, Ewa och Sara upp. Jobbet bestod i buskröjning och bålbränning. Ett slit- och släpjobb. Ett jobb som inte alls passar mig men vi blev belönade med korvgrillning på den stora glödbädden.

(Det tog tid att få fart på brasan)

(Med Patric som gjorde lumpen som eldledare? gick det lite lättare)


(Det tog sig till slut)

På kvällen hade vi nyårsbuffé i fyrhuset. Maten var riktigt god. Det skålades och tjötades fram till midnatt. Då bjöd den fina utsikten från Göteborg ner till Onsalahalvön på ett fint skådespel. Det var fyrverkerier längs hela kuststräckan. Imponerande att så många vill bränna pengar på detta.

Nyårsdagen innebar relativt tidig uppgång för mig eftersom jag skulle med tåget till Stockholm på eftermiddagen. Jag fick sällskap av Jonas och Patric. Tack båda två för att ni stod ut med mig. Jag var lite kinkig men både Patric och Jonas höll uppe humöret och fick fart på mig även om det var riktigt segt sista biten. 

6 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Hej Peter,
Tack för trevlig underhållning och "startdricka" mm. Önskar dig ett fortsatt kalasbra 2008!

/E

Robsons Blogg sa...

Tjena Peter,

Eftersom du lägger in så fina bilder så kan du väl ändra i uppladdningen till "Välj layout=ingen" så kommer man kunna få upp bilden i större format om man klickar på den.

Bara ett förslag altså...

/Rob

ps sa...

Hoppsan! Jag märkte att det var något galet. Jag ska försöka rätta till det:)

ps sa...

Hmm, jag får inte till det med bilderna. Jag vill att de ska komma upp i större format när man klickar på dem. Jag prövade att få upp det med "layout ingen" som Rob föreslog utan framgång.

Jag har övergått från PC till MAC, kan det spela någon roll? Är det någon som är mer datakunnig än mig som kan hjälpa mig?

eriksjos sa...

Jag använder bildlayout "ingen" och bildstorlek "stor". Då funkar det när jag kör blogger.

mac/pc spelar ingen roll (i detta läget)

Robsons Blogg sa...

Jag vet att jag försökte med bildlayout "center" i början och då kom inte bildena upp i något nytt fönster om man klickade på dem.
Jag vet att jag hade sett det på LKS blogg, även det en Blogger så jag visste att det skulle fungera.

För mig fungerar det nu med "ingen" och "stor"

Hade du testat med det på C30-bilden?

/Robson