söndag 20 maj 2007

Nytäppeträffen i Blekinge

Helgen har tillbringats i Blekinge skärgård, strax utanför Karlshamn vid Nytäppet. Där har Kajaksyd i ett par års tid anordnat en träff som vuxit år för år. Förhållandena var ypperliga. Fint väder och Östra Bokö var en en perfekt ö för många att mötas på. Uppslutningen var stor. Uppskattningsvis ca 100 personer vistades på träffen. Även upptagningsområdet var stort med paddlare bla från Skåne, Blekinge, Småland, Stockholm och givetvis vi från Göteborg. Skärgården är inte stor men det är en perfekt helg för baslägerspaddling med dagsturer för små utflykter till omgivande öar.


En del av alla kajaker på Nytäppeträffen


Försvarets anläggningar är fortfarande lite spännande. Ulf J och Maria G på toppen av en batteriplats.

Pia F och Christian träffas på Tärnö. På Tärnö hade det nyinstiftade Sveriges Skumgodisakademi sin första sammankomst under fredagen. Ordförande Patric P bjöd på utsökta XL Bananas...

Kajaksyd hade ordnat så att sjöräddningen kom förbi och pratade om sin verksamhet. De genomförde även en förevisning med hjälp av "frivilliga" om hur de plockar upp skadade/nödställda från vattnet. Ett mycket bra och uppskattat inslag under helgen.

Det blev mysiga kvällar med mycket skratt, glada ansikten, god mat och även en kärlek för en del. Tältdukar kan vara avslöjande...

Göran, initiativtagare till Nytäppeträffen, kommer glidande efter en morgontur som måste ha varit underbar. Söndagsmorgonen bjöd på strålande väder och helt spelblankt vatten.


Underbar frukost på klippan. En perfekt sista dag. Till Nytäppeträffen kommer jag fler gånger. (Fler bilder från Nytäppeträffen finns nu i fotoalbumet på www.petersvensson.com )

8 kommentarer:

Anonym sa...

Aha, så det var där du var... Verkar varit kul! Snyggt fotat förresten, speciellt det med batteripjäsen.

eriksjos sa...

Fina bilder!

Bra att nån är snabb med bilder!

Björn Svensson sa...

Hej
Håller med dom andra kanon fina bilder. Och tack för en trevlig helg.

ps sa...

Tack så mycket! Det var en mycket trevlig helg. Nu har jag dessutom lyckats få igång en fungerande fotoalbumprocess... Min hemsida är uppdaterad med lite fler bilder.

Anonym sa...

Det är så trevligt att se alla dessa friluftsbilder. Ni måste ha det kul på era träffar. Fina bilder och trevliga berättelser. Anita S. Greece on Thurseday....

Anonym sa...

Great!

[Jag tänker fan inte köpa nån ny kamera när du tar SÅ bra bilder! :) ]

Patric

Anonym sa...

Hallå!
Vilket snyggt tält du lyckades fånga på bild! Och de andra bilderna vara också snygga.
/Lena

ps sa...

Tack Lena! Det är lätt att få bra bilder när man har så snygga och lydiga modeller;)